Betaalbaar en uitbreidbaar meerkleuren flowcytometriesysteem voor actuele en toekomstige onderzoeksbehoeften

Erembodegem, België (26 Oktober 2010) – In navolging van het krachtige BD™ LSR celanalyser-platform, kondigt BD Biosciences vandaag het nieuwe BD LSRFortessa™-systeem aan. Dit off-the-shelf systeem is geschikt voor maximaal vier lasers (blauw, rood, violet en uv), waarmee maximaal 18 kleuren gelijktijdig kunnen worden gedetecteerd.

Dit nieuwe systeem is een tafelmodel van 30×36 inch (76×91 cm) dat onderzoekers in staat stelt de ruimte in hun lab optimaal te benutten zonder systeemvermogen in te leveren. Het systeem bevat een aantal vernieuwende technologieën, waaronder een nieuwe optische ontvanger die bekrachtigingsverliezen beperkt en de efficiëntie van lichtverzameling verbetert. Het resultaat is optische efficiëntie met maximale gevoeligheid en resolutie voor meerkleurentoepassingen.

‘Onze missie is het bevorderen van celanalyse door meerkleuren flowcytometrieanalyse krachtiger en beter toegankelijk te maken voor biowetenschappelijke onderzoekers’, zegt Pascale Leiser, Regional Business Director, BD Biosciences, Benelux. ‘Dit nieuwe BD LSRFortessa-systeem is een perfect voorbeeld van de krachtige, flexibele en geavanceerde instrumenten die we onderzoekers kunnen bieden om zo te beantwoorden aan hun huidige en toekomstige behoeften.’

Naarmate de behoeften van onderzoekers toenemen, kan het nieuwe BD LSRFortessa-systeem via het speciale bestelsysteem worden uitgebreid met extra of nieuwe lasers om aan de kritische analysevereisten te blijven voldoen. Dit systeem is een betaalbare aanvulling in het assortiment op de meer uitgebreide BD LSRFortessa-celanalyser, die in juni 2009 werd geïntroduceerd. Deze BD LSRFortessa kan op maat worden geconfigureerd met maximaal vijf lasers, de keuze uit meer dan 11 golflengten, 30 positiekeuzes voor detectoren en meerdere vermogensopties om tegemoet te komen aan de nauwgezette vereisten van onderzoekers.

Het BD LSRFortessa-systeem is BD’s nieuwste aanwinst in de serie BD™ LSR-celanalysers, het instrument dat de voorkeur geniet van biowetenschappelijke onderzoekers wereldwijd die werkzaam zijn in algemene, academische, farmaceutische en biotechnologische laboratoria. Ga voor meer informatie naar http://www.bdbiosciences.com/instruments/lsr/index.jsp.

Over BD

BD is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf voor medische technologie dat medische instrumenten, instrumentatiesystemen en reagentia produceert en verkoopt, en streeft naar het verbeteren van de gezondheid van mensen wereldwijd. BD spitst zich toe op het verbeteren van geneesmiddelentherapie, het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de diagnosestelling van besmettelijke ziekten en kankers, en het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins. Het bedrijf bestrijdt vele van de meest acute ziekten in de wereld. BD werd opgericht in 1897; het hoofdkantoor is gevestigd in Franklin Lakes, New Jersey (VS), en het bedrijf telt circa 29000 medewerkers in ongeveer 50 landen. BD levert diensten aan gezondheidsinstellingen, onderzoekers uit de biowetenschappen, klinische laboratoria, de industrie en consumenten. Ga voor meer informatie naar www.bd.com.