Nog altijd zijn HPLC en capillaire GC de belangrijkste technieken in de analytische chemie. Voor de volledige scheiding van (zeer) complexe mengsels zijn in de afgelopen jaren nieuwe technieken ontwikkeld. Hierover organiseert Avans+ op donderdag 21 april 2011 een

Masterclass “Comprehensive Chromatography”

Tijdens deze ééndaagse masterclass wordt u zo volledig mogelijk geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen, technieken, hardware en applicaties voor de volledige (“comprehensive”) scheiding en analyse van zeer complexe mengsels, zoals die recentelijk zijn ontwikkeld en geïntroduceerd.

’s Morgens worden presentaties van de “state-of-the-art” onderwerpen gegeven door deskundige sprekers, die belangrijke applicatiegebieden van comprehensive chromatografie onder de loep nemen:

+ Jan Beens, (voormalig) Vrije Universiteit Amsterdam:

” Comprehensive two-dimensional gas chromatography, a widely applicable separation technique”

+ Hans-Gerd Janssen, Unilever Research, Vlaardingen & Universiteit van Amsterdam:

“Flow optimisation in comprehensive two-dimensional GC and principles and use of other comprehensive methods”

+ Wim Traag, RIKILT Wageningen:

“Targeted and untargeted screening of pesticides and contaminants in food and feed using GCxGC-TOF-MS”

Daarnaast presenteren vooraanstaande producenten van GCxGC instrumenten hun “noviteiten” op het gebied van hardware en software tijdens het praktijkgedeelte van deze dag in ons cursuslaboratorium. Dat gebeurt in de vorm van life demonstraties, modellen, animaties en software gerelateerde presentaties.

Deelnemende leveranciers zijn:

+ Agilent

+ JSB

+ LECO

+ Shimadzu

+ Zoex

U maakt gedurende de middag kennis met al deze instrumentenfirma’s en u kunt van gedachten wisselen met de aanwezige productspecialisten. Kortom, u komt in één dag te weten wat op dit moment allemaal mogelijk is op het gebied van comprehensive chromatografie!

Na afloop is er gelegenheid (onder het genot van een drankje en een hapje) tot verdere kennismaking en informatie uitwisseling.

De kosten, verbonden aan deze masterclass, bedragen € 245,= (excl. BTW), inclusief documentatie en lunch.

Wees er snel bij, want vol = vol!

Aarzel niet. Schrijf u nu direct in. Vul het formulier in. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nico Vonk via 076 525 88 88 of per e-mail: nvonk@avansplus.nl.